Pàgina d'inici > Propostes > Festival Asia & Sushi – La Mercè 2a part

Festival Asia & Sushi – La Mercè 2a part


Doncs com anava dient….molta Mercè hem fet aquest any. “A grandes rasgos” vaig explicar el divendres 24 a l’altre post…en la parte I

El dissabte, una mica més relaxat 🙂 I el diumenge….tachaaaaaaaaan: Festival Àsia!

Això si…no vaig haver de matinar gaire…jejeje

festival asia plaça dels angels

 

Doncs això…a la Plaça dels Àngels hi havia un munt d’activitats: jocs,  tallers, arts marcials… fins i tot una pasarel.la de moda! sisisisi …el que les vestimentes… molt autèntiques!

festival àsia pasarela

Feia bon dia, solet, i amb tot aquest escenari, vaig assistir a dues conferències a L’aula dels sabors i els sabers.

La primera xerrada, per fer una mica de temps, però no per això menys interessant, va ser de Manoteràpia, a càrrec de Rosa Xin Min.

Manoteràpia amb Rosa Xin Min

Ens va explicar com podiem “curar” per exemple un mal de cap, només fent un petit massatge a la mà (cal saber el lloc però) i això ho podem fer mentres ens esperem al bus, o al metro…i res, que t’estalvies una aspirina! 🙂

La mà, és doncs un mapa de tot el nostre cos i localitzant els punts pertinents (hi ha un “mapa-chuleta” de la mà) doncs podem anar solucionant allò que ens fa mal.  Molt interessant!

I despréssss… Mr. Masayoshi Kazato i el sushiiiii!

ñam ñam! La veritat és que era la una del mig dia, hi havia ganona, però no va haver degustació…snif! Però, era una xerrada gratuita, així que tampoc es pot demanar més! I després d’esoltar una llarga estona sobre com matar “bichitos”, bacterias & co., se’m va passar una mica la gana… jejeje

Doncs Kazato va explicar, amb molt rigor i humor, tots  els elements del sushi, i la seva preparació. Començant, “como no”, per l’arròs. Mira que es complicat! amb lo senzill que és fer bullir l’arròs blanc…però no.  Primer es neteja, es torna a netejar, and again! es déixa escórrer, es deixa en remull,  es bull,  es manté calent amb un drap, se li afageix la vinagreta…

arròs

Aquesta era una diapositiva dels diferents “formats” d’arròs, ell explicava que deixava un espai buit dins de la “boleta” d’arròs del sushi.

I si deixem fermentar l’arròs, s’obtenen productes com aquests:

productes obtinguts per la fermentació

De l’arròs al wasabi. Diu que depura la sang….que és antibacterià i desodorant. Doncs ja pot ser, ja, amb el que pica!!!

Les fulles de Bambú…que porten àcid acetil-salicílic. Són un bon desinfectant.  Aquí teniu una decoració rapideta pel sushi…fàcil fàcil! jejejeje

Del bambú al gingebre.  Que si l’arròs era laboriós…del gingebre ni us en parlo! El que em va sorprendre, és la semblança que te amb el cogombre. La tonalitat rosa, no l’agafa fins al final del procés de preparació. També amb això, va fer broma.  Va fer uns talls, molt prims i va demanar si algú ho volia intentar…i va ser impossible. Un voluntari, ho va intentar, pero no va ser capaç ni d’aguantar el petit trosset de gingebre amb el dit.

Després, va centrar la exposició en la higiene durant la manipulació dels elements del sushi. Sobretot del peix.

Va explicar les diferents tècniques per eliminir qualsevol tipus de bacteria, fong,…del peix. Això de congelar el peix…como que no 🙂

Cada peix te la seva tècnica de perparació: uns es passen per les flames (“es segellen”), altres es deixen en aigua freda amb glaçons (eliminant també part del greix del peix), altres es deixen marinar amb vinagre, també alguns s’escalden… és tot un món!

Aquestes tècniques potencien els sabors dels diferents peixos. Comentava, per exemple, l’ús de la pell del d’alguns peixos, que és molt saborosa.

I tot està pensat per conservar la puresa dels aliments, prevenint la contaminació.  Sabó per les mans (millor que guans de làtex), la disposició del èstris a l’obrador (el cuiner cada pocs minuts, remulla les mans en vinagre; així que te molt aprop un petit contenedor amb vinagre, i un altre amb wasabi).

obrador

Arròs,vinagre, sucre, sal,  peix, wasabi, bambú…i aleshores va començar la demostració de ganivets japonesos, a lo més Kill Bill. 🙂

I es que tallen una mica. Va fer una demo: va tallar paper amb el “super ganivet” com aquell qui no fa re… i després va demanar una voluntària (de voluntaris no en volia pas 😉 ) i si la voluntaria era dona, soltera, jove, i sense compromís,..doncs millor! Bé potser, la traducció era una mica lliure,…o no! Us deixo les imatges:

Dels ganivets…a la presentació del sushi. Ens mostrar les capses on es posa el peix cru. Tenien un aspecte…”llauna de sardines” tot absolutament atapaït. Però cada element està disposat d’una manera convenient, per asegurar la màxima higiene.

Finalment, ens va parlar d’un certàmen anual, en busca del millor cuiner de sushi estranger…i ens va encoratjar a participar-hi en la propera edició…. jajajaja

El guanyador de l’any passat va ser un cuiner, que havia estat alumne seu 🙂

Aquesta és la seva taula de treball:

restaurant

La veritat és que a més de ser l’embaixador mundial del sushi, i una eminència en cuina japonesa, Kazato és una persona molt divertida. La xerrada va estar plena d’humor i bromes. És força “showman” jejeje.

I com no…ens vàrem despedir a lo” más japonés”…picar de mans, cridat no se ven bé que… 🙂

salut!

Anuncis
Categories:Propostes
  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s